امامی در کنار شیرینی، ترش، شور و تلخ، پنجمین طعم اصلی محسوب می شود. این طعم خوش طعمی است که توسط گلوتامات ها در غذا ایجاد می شود که بیشتر در گوشت، ماهی، سس ها، سوپ ها، پخته شده، گوجه فرنگی، پنیر، سس سویا و غذاهای تخمیری یافت می شود.
قارچ صدفی یکی از معدود غذاهای گیاهی است که طعم قوی اومامی دارد. طعم های Umami می توانند غذاهای کم سدیم را تقویت کنند و نیاز به نمک اضافه را کاهش دهند.
مونوسدیم گلوتامات (MSG) یک شکل فرآوری شده از گلوتامات و تقویت کننده طعم در سوپ ها، غذاهای چینی و گوشت های فرآوری شده است.
برخی از افراد علائم موقتی را پس از خوردن غذاهای حاوی MSG از جمله سردرد، گرگرفتگی و حتی درد قفسه سینه توصیف می کنند.
با این حال، هیچ تحقیق قطعی وجود ندارد که نشان دهد MSG باعث این علائم می شود. بهترین درمان در صورتی که فرد به طور مداوم این علائم را تجربه کند، اجتناب از غذاهای حاوی MSG است.
پاسخ سریع شاید باشد. از آنجایی که قارچهایی که در سوپرمارکتها به فروش میرسند معمولاً در محیطهای تاریک و کنترلشده در داخل خانه پرورش مییابند، حتی حاوی مقدار کمی ویتامین D هستند.
اما برخی از تولیدکنندگان قارچها را در معرض نور ماوراء بنفش (UV) قرار میدهند تا محتوای ویتامین D آنها را افزایش دهند، چه در اثر نور طبیعی خورشید یا یک UV لامپ سپس ماده ای در قارچ به نام ارگوسترول ویتامین D2 (ارگوکلسیفرول) تولید می کند، شکلی که فقط در گیاهان یافت می شود. ویتامین D2 نیز به غذاهای غنی شده و مکمل ها اضافه می شود.
شکل اصلی دیگر ویتامین D D3 (کوله کلسیفرول) است که در غذاهای حیوانی (زرده تخم مرغ، ماهی روغنی) و مکمل ها یافت می شود.
هر دو به طور موثر سطح ویتامین D خون را افزایش می دهند، اگرچه D3 ممکن است کمی بهتر جذب شود و کندتر از D2 تجزیه شود.
مقدار ویتامین D موجود در قارچ بسیار متفاوت است و بستگی به مدت زمانی که قارچ در معرض نور UV قرار دارد دارد. تخمین ها نشان می دهد که قارچ های وحشی تازه مانند لوستر و مورل می توانند تا 1200 واحد بین المللی ویتامین D در هر وعده 3.5 اونس داشته باشند.
در حالی که قارچ هایی که در شرایط تیره مانند دکمه سفید، شیتاکه و صدف رشد می کنند حاوی کمتر از 40 واحد بین المللی ویتامین D هستند.
با این حال، قارچ های دکمه ای که در معرض نور خورشید هستند می توانند تا 400 IU ویتامین D در هر وعده 3.5 اونس تولید کنند.
اگرچه مقدار دقیق آن به عوامل مرتبط با قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش مانند زمان روز، فصل، عرض جغرافیایی و مدت زمان بستگی دارد.
قارچهایی که با لامپهای UV تیمار میشوند میتوانند مقادیر بیشتری ویتامین D تولید کنند. حتی پس از برداشت، قارچها میتوانند به تولید ویتامین D ادامه دهند، خواه در معرض نور UV خورشید یا لامپ قرار بگیرند.
بدون دیدگاه